طرز تهیه قرابیه بادام به سبک قنادی های تبریزی

به گزارش وبلاگ عمومی، قرابیه بادام مانند حلوا گردویی از سنتی ترین شیرینی های تبریز است که با ساده ترین مواد در منزل می توان آن را درست کرد. قرابیه بادام مانند قرابیه گردویی از برترین و گران ترین شیرینی ها برای پذیرایی محسوب می گردد. مراحل پخت این شیرینی گران اما خوشمزه بسیار راحت است به شرط آن که تمامی مراحل را با دقت پیش ببرید. طرز تهیه قرابیه بادام را در ادامه بخوانید تا به سبک قنادی های تبریز برای پذیرایی در دورهمی ها و عید نوروز آن را درست کنید.

طرز تهیه قرابیه بادام به سبک قنادی های تبریزی

مواد لازم برای تهیه قرابیه بادام

  • بادام 300 گرم
  • پودر قند 200 گرم
  • سفیده تخم مرغ سه عدد
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • هل به مقدر لازم
  • خلال بادام به اندازه لازم
  • پسته خردشده به اندازه لازم
  • شکر دانه درشت به اندازه لازم

طرز تهیه قرابیه بادام

1. بادام ها را خیس کنید

قرابیه بادم را به عطر و طعم بادام می شناسند پس در اولین مرحله آن احتیاج است که بادام ها را برای پنج تا 10 دقیقه خیس کنید. حال پوست آن ها را بگیرید و روی یک دستمال تمیز پهن شان کنید. بعد از خشک شدن بادام های پوست گرفته باید آن ها را درون غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا کامل پودر شوند. در ادامه فر را برای 20 تا 30 دقیقه در دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود. از تهیه حلوای زنجبیل تبریزی در ایام ماه رمضان غافل نشوید.

2. مواد قرابیه بادام را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه قرابیه بادام باید یک سوم از سفیده تخم مرغ ها را به همراه پودر بادام و پودرقند داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید تا کامل یک دست شود. حال مواد را برای 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید. بعد از گذشت 30 دقیقه مابقی سفیده تخم مرغ ها را با مواد داخل یخچال به همراه گلاب و هل مخلوط نموده تا کامل ترکیب شوند. مواد را مجدد برای 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید. حال خمیر سفید رنگ تان را کمی ورز بدهید. مراقب باشید که خمیرتان به روغن نیفتد. از میان وعده های مقوی و خوشمزه تبریزی می توان به کاچی تبریزی اشاره نمود که در وعده افطار هم می توانید آن را درست کنید.

3. قرابیه ها را برای پخت آماده کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه قرابیه با بادام باید کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. مایه قرابیه را داخل قیف شیرینی پزی بریزید و با ماسوره مناسب به شکل گرد آن ها را با فاصله از هم پایپ کنید. کمی از خلال بادام، پسته و شکر را روی هر کدام بریزید و با کف دست به آرامی فشار دهید تا به قرابیه های ماسوره زده شده بچسبند. در نهایت سینی فر را برای 15 تا 20 دقیقه در فر بگذارید تا روی آن ها طلایی شود. آن ها را بعد از پخت در ظرف مورد نظر چیده و با پسته و بادام خرد شده تزئین شان کنید. اگر قرابیه ها به کاغذ روغنی چسبیده بود تنها کافی است کمی آب به پشت کاغذ اسپری کنید یا دستمال نم دار پشت کاغذ بکشید تا آن ها به راحتی جدا شوند. از دیگر شیرینی های عید که می توان در کنار قرابیه درست کرد شیرینی پنجره ای پر هوادار است.

نکات تکمیلی قرابیه بادام

قرابیه بادام شیرینی خوش عطر و طعمی است که از کوچه پس کوچه های تبریز می توان آن را حس کرد. برای تهیه قرابیه به سبک قنادی های تبریزی باید نکات گفته شده در ادامه را در آشپزی تان رعایت کنید.

استفاده از بادام در تهیه قرابیه

در طرز تهیه قرابیه، بادام پایه اصلی آن است که در انتخاب آن باید تازگی و عطر آن را هم در نظر بگیرید. شما در تهیه قرابیه بادام، بادام ها را بعد از خیس کردن می توانید چرخ کنید یا در تابه تفت دهید. شما باید این نکته را مدنظر داشته باشید در صورت چرخ کردن بادام ها دیگر احتیاجی به استفاده از روغن ندارید. در حالت دیگر اگر بادام ها را تفت دهید عطر و طعم بیشتری به خمیر می دهد. آرد بادام را در دستور تهیه بیشتر کیک و شیرینی ها می توانید بهره ببرید.

غلظت مایه قرابیه

غلظت مایه شیرینی قرابیه باید به گونه ای باشد که راحت از قیف بیرون بیاید پس در صورت سفت بودن کمی سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید. اگر مایه آن کمی شل بود مانند دستور تهیه شیرینی قرابیه گردویی می توانید به آن کمی آردبرنج اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیرینی گردویی برای پذیرایی در ایام عید است.

نحوه پایپ کردن قرابیه

برای پخت قرابیه چه در تابه و چه در فر احتیاج به پایپ کردن آن در کاغذ روغنی دارید پس باید مایه شیرینی را داخل قیف شیرینی پزی بریزید. برای پایپ کردن ار هر ماسوره ای که بخواهید می توانید بهره ببرید اما از آن جا که شکل اصلی این شیرینی در تبریز گرد است بهتر است از ماسوره ساده بهره ببرید. حتی می توانید بدون ماسوره هم آن را پایپ کنید. برای آن که قرابیه هایتان به سبک قنادی های تبریزی باشد می توانید با ته یک لیوان ساده روی کاغذ روغنی دایره بکشید و مایه را داخل آن پایپ کنید. نکته آخر آن که هنگام پایپ دست تان باید به صورت عمودی باشد.

پخت قرابیه بادام در تابه

در طرز تهیه قرابیه بادام با تابه باید ابتدا تابه را 15 دقیقه گرم کنید. سپس کاغذروغنی را در تابه دو طرفه پهن نموده و شیرینی ها را روی آن پایپ کنید. در نهایت یک دم کنی روی در تابه بگذارید و حرارت آن را کم کنید. شیرینی هایتان به مدت 20 تا 25دقیقه آماده خواهد شد. شیرینی نخودچی را هم مانند قرابیه به راحتی می توانید در منزل درست کنید.

نگه داری قرابیه شیرینی قرابیه بادام

شیرینی قرابیه چه در یخچال و چه در دمای محیط ماندگاری بالایی دارد به شرط آن که آن ها را در یک ظرف دربسته نگه دارید یا روی آن ها را سلفون بکشید. اندازه ماندگاری آن ها معمولا بین یک هفته تا یک ماه است. در کنار شیرینی سنتی، شیرینی فرانسوی خانگی را هم امتحان کنید.

تاریخچه شیرینی قرابیه

ریشه این شیرینی به شهر تبریز می شود که در قرن هفتم میلادی وارد ایران شد و با دستور عجیب خود در میان مردمان ترک زبان جایگاه ویژه ای پیدا کرد. واژه Kurabiye یا قرابیه به نوعی کوکی اشاره دارد که در شهرهای ترکیه، یونان، بلغارستان و مراکش تهیه می شود. شما به آسانی می توانید شیرینی قرابیه را هم در فر و هم بدون فر با سه طعم گردویی، بادامی و نارگیلی برای خود درست کنید. از دیگر شیرینی های معروف تبریزی می توان به حلوا گردویی اشاره نمود که طرز تهیه آسانی دارد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه قرابیه بادام به سبک قنادی های تبریزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قرابیه بادام به سبک قنادی های تبریزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید