طرز تهیه مربای به؛ همراه با راز قوام آمدن و شکرک نزدن!
به گزارش وبلاگ عمومی، میوه های مجذوب کننده یکی از قشنگی های خاص فصل پاییز هستن! یکی از این میوه ها بِه هست! زردِ قشنگ و خوش عطری که پر از خاصیت و شگفتی! و سرشار از ویتامین c هست. به، به علت فیبر فراوانی که داره به کاهش کلسترول و کاهش وزن یاری می کنه. ضد سرطان هست و برای زخم و بیماری های معده مفیده. به، بعلاوه غنی از پتاسیمه که باعث کاهش فشار خون می شه. برای تهوع، استرس و خیلی از بیماری های دیگه بسیار مفیده! در کل به خواص بیشماری داره که ما به چند مورد کلی اشاره کردیم. از به، علاوه بر مصارف درمانی، در آشپزی و شیرینی پزی هم استفاده های متنوعی می شه! از خورشت گرفته تا کمپوت و مارمالاد و مربای زیبا و خوش رنگ!

با ما در وبلاگ عمومی بلاگ همراه باشید با آموزش این مربا خوش عطر و خوش طعم!
به | یک کیلو |
شکر | یک کیلو |
آبلیمو | دو قاشق غذاخوری |
هل | سه یا چهار عدد |
آب | به مقدار لازم |
1. ابتدا به ها رو خوب بشورید. پوستشون رو کامل بگیرید و هسته هاش رو خارج کنید. بعد به ها رو نگینی یا به مقدار دلخواه خرد کنید و داخل قابلمه مناسبی بریزید.
2. حدود هفت یا هشت پیمانه آب به به های خردشده اضافه کنید. طوری که مثل تصویر آب روی به های خردشده رو بگیره.
قابلمه رو روی حرارت قرار بدید و اجازه بدید تقریبا بیست دقیقه تا نیم ساعت به ها با آب بجوشن و کمی نرم بشن.
دقت کنید که به نباید اصلا له بشه. فقط کمی نرم بشه و از خشکی و سفتی اولیه خارج بشه کافیه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زردآلو خوشمزه؛ نکات کلیدی با عکس
3. بعد شکر رو اضافه کنید. در همین مرحله دانه های هل رو هم اضافه کنید.
4. اگر کفی روی مربا به وجود اومد حتماً کف رو بگیرید! بعد روی درب قابلمه دم کنی بذارید و درب قابلمه را به خوبی ببندید و با شعله خیلی کم اجازه بدید تا مربا به غلظت برسه و آماده بشه.
می تونید شعله پخش کن زیر قابلمه قرار بدید. برای پخت این مربا کمی صبوری و زمان احتیاج هست.
اگر می خواید که مربای خوش رنگ تری داشته باشید، از زمانی که دم کنی روی درب قابلمه گذاشتید حدودا بین سه تا چهار ساعت برای قوام اومدن و خوش رنگ شدن مربا احتیاج هست.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی????؛ رازهای شکرک نزدن آن
این مربا هر چقدر بیشتر روی حرارت بمونه پررنگ تر، خوش رنگ تر و مجذوب کننده تر می شه. یادتون نره نیم ساعت پایانیِ پختِ مربا، آبلیمو رو به مربا اضافه کنید.
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، آبلیمو یا جوهر لیمو لازمه.
5. بعد از سه ساعت درب قابلمه رو بردارید و غلظت و قوام مربا رو تست کنید. به این صورت که کمی بین دو انگشتتون شهد مربا بزنید و چک کنید که حالت چسبندگی داشته باشه.
یا کمی از شهد مربا رو داخل پیاله یا نعلبکی بریزید و اجازه بدید سرد بشه. اگر بعد سرد شدن کاملا حالت چسبندگی و غلظت مورد نظر رو داشت یعنی مرباتون آماده ست و بهتره که از روی حرارت بردارید.
دقت کنید که مربا وقتی سرد بشه غلیظ تر و سفت تر می شه. پس مراقب باشید خیلی هم خشک و بدون آب نشه.
بعد از پخت شعله رو خاموش کنید و اجازه بدید مربا کاملا سرد بشه .
طرز تهیه مربا به با گردو
طرز تهیه مربا به با گردو بسیار راحت است و وقت زیادی از شما نمی گیرد. شما می توانید ادویه ها و مغزهای مختلف بنا به سلیقه خودتان را به مربا اضافه کنید که یکی از مغزهای پرطرفدار که برای هر نوع مربا مناسب باشد گردو است. برای تهیه مربا به با گردو مطابق مراحل گفته شده عمل می کنیم و بعد از قوام آمدن مربا، گردو خرد شده را تفت می دهیم و به مربا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سه الی چهار دقیقه شعله روشن باشد.
نکات مهم در تهیه مربای به
- مربا ها رو حتما و حتما داخل شیشه های کاملا تمیز و خشک بریزید و نگهداری کنید. اصلا نباید قاشق خیس یا آب و چربی وارد مربا بشه. وگرنه مربا کپک می زنه و زحماتتون هدر میره!
- اگر مربای تیره تری میخواید اجازه بدید مدت زمان بیشتری روی حرارت باشه. حرارت باید خیلی کم و ملایم باشه.
- این مربا خیلی احتیاج به آبلیمو یا جوهر لیمو نداره چون اگر خوب طبخ بشه معمولا شکرک نمی زنه. ولی اگر مقدارِ شکر بیشتر از به باشه حتما آبلیمو یا جوهر لیمو احتیاجه! برای اطمینان خاطر در یک ساعت پایانی یک یا دو قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید.
- در ابتدا حتما به های خردشده رو با آب بجوشونید و اصلا شکر اضافه نکنید. حدودا نیم ساعت که آب و به با هم روی حرارت جوشیدند و به خیلی کم نرم شد، بعد شکر رو اضافه کنید و مجدد اجازه بدید تا قوام بیاد. اگر شکر رو در ابتدا اضافه کنید باعث سفت و لاستیکی شدن به ها می شه.
- اگر به ها شیرین هستن یا نمیخواید که مربا خیلی شیرین بشه، می تونید 800 تا 900 گرم شکر اضافه کنید.
- حتما از دم کنی برای پخت این مربا بهره ببرید.
- اگر مایل باشید و بوی دارچین رو دوست دارید، می تونید یک تکه چوب دارچین هم داخل مربا بهره ببرید.
- مقدار هل هم سلیقه ای هست ولی دو تا چهار عدد کافیه.
- می تونید بعد از برداشتن مربا از روی حرارت، از یک قاشق گلاب هم داخل مربا بهره ببرید.
- بهتره مربا راو داخل قابلمه مسی تمیز و سفید طبخ کنید.
- هسته های به رو اصلا دور نریزید. برای سرماخوردگی و گلودرد بسیار مناسبه.
- می تونید حتی از پوست بِه هم بهره ببرید و به همراه قسمتی که هسته داره یه دم نوش عالی درست کنید. یا حتی چای که دم می کنید از پوست و میوه و هسته به داخلش بریزید. هم عطر خوبی داره و هم از خواصش بی بهره نمی مونید.
امیدوارم از طرز تهیه مربا به خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا