ببینید با ریختن زباله در دریا چه اتفاق وحشتناکی می افتد
به گزارش وبلاگ عمومی، ریختن زباله در دریا
بی مسئولیتی انسان ها نسبت به محیط زیست باعث شده اندازه زباله هایی که به دریاهای مختلف دنیا ریخته می گردد هر ده سال دو برابر افزایش پیدا کند به طوری که الان پاکسازی اقیانوس ها از این زباله ها امری محال شده است. با اینکه تا به امروز صدها برنامه مختلف برای پاکسازی اقیانوس ها اجرا شده اما هیچ کدام از آن ها موثر نبوده است. در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید.

همه دریاهای جهان مشکل انباشت زباله دارند 20 درصد از این زباله ها از خشکی وارد دریا شده و بقیه به طور مستقیم به دریا می ریزند. برخی از محققان با ادعاهای خوشبینانه اعلام می نمایند که می توانند آلودگی دریاها را پاکسازی نمایند اما چالشی که در روبرو با این زباله ها با آن رورو هستیم این است که زباله ها در مساحتی بیش از میلیون ها کیلومتر پراکنده هستند و برخی از آن ها به وسیله عوامل محیطی به ذرات ریزی مقدار دانه های برنج تبدیل شده اند.
در گذشته در شرق آمریکا زباله ها را با قایق به منطقه ها باز اقیانوس اطلس می برند و در وسط آب رها می کردند به طوری که در تابستان 1998 حجم زیادی از آن زباله ها به ساحل برگشت پیدا کرد پس از آن بود که با تصویب قانونی ریختن هر گونه زباله به داخل اقیانوس ممنوع شد. کشتی ها و رودها هم در آلودگی دریاها نقش زیادی را دارند به طوری که روزانه زباله های زیادی از این کشتی ها به دریاها ریخته می گردد و رودخانه هایی که از شهرهای صنعتی عبور می نمایند هم آلودگی های زیادی را وارد دریا می نمایند.
زباله های دریایی چه بلایی سر حیوانات می آورد؟
انباشته شدن زباله های پلاستیکی در دریاها و سواحل می تواند اثری منفی بر روی موجودات دریایی بگذارد. آبزیان زیادی در پی تغذیه از مواد غذایی همراه زباله ها هستند و کارشناسان معتقدند که این زباله ها حیات 267 گونه جانوری، از پرندگان دریایی گرفته تا لاک پشت ها، را در معرض خطر قرار می دهد. خیلی از گونه های جانوری این زباله ها را با غذا اشتباه گرفته و آن ها را می خورند و این باعث آسیب های مختلفی برای آن ها می گردد. خوردن زباله ها به وسیله گروهی از مرغان دریایی بزرگ باعث می گردد که معده آن ها پر شده و در اثر نرسیدن غذا از گرسنگی بمیرند. در تحقیقی که بر روی 671 ماهی دریا انجام شد معین شد که 35 درصد آن ها ذرات پلاستیک خورده بودند و این تحقیق تنها در بین ماهی هایی اجرا شده بود که توانسته بودند بعد از خوردن پلاستیک زنده بمانند تعداد بسیار زیادی از ماهی ها به علت بلعیدن پلاستیک های بزرگ می میرند.
زباله های دریای خزر
در ایران هم سواحل دریای خزر که یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری کشور است به محلی پر از زباله تبدیل شده، زباله هایی که بیشتر از داخل دریا به این سواحل می آیند. در حالی که گردشگری ایران بعد از مدت ها اندکی رونق گرفته اما به نظر می آید برنامه معینی برای حل مسائل دریای خزر وجود ندارد.
منبع: الی گشت