دیدنی های تالاب چغاخور، ییلاقی تماشایی و دیدنی

به گزارش وبلاگ عمومی، در شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری و در سمت شمالی دامنه ارتفاعات برآفتاب و جنوبی کلار، در مجاورت شهر بلداجی شهرستان بروجن، تالاب زیبا و بزرگ چغاخور قرار گرفته است. در تاریخچه تالاب چغاخور آمده که این تالاب دارای مساحتی در حدود 2300 هکتار بوده و بعلاوه در برترین شرایط آب و هوایی عمقی در حدود 3 متر دارد. اگر بخواهید از شهرکرد خود را به این تالاب برسانید باید در حدود 65 کیلومتر از مسیر را بپیمایید تا به دیدنی های تالاب چغاخور برسید. در این مقاله هر چه بیشتر با دسترسی به تالاب چغاخور آشنا خواهید شد.

دیدنی های تالاب چغاخور، ییلاقی تماشایی و دیدنی

آشنایی با تالاب چغاخور

اگر نگاهی گذرا به پیشینه تاریخی این سرزمین بیندازیم، می بینیم که در زمان های گذشته ایل بختیاری از این تالاب به عنوان آبخور دام هایش استفاده می نموده و به مرور زمان و تقریبا از 300 سال پیش مردم دسته دسته به این منطقه مهاجرت کردند. در این تالاب بین المللی شما می توانید ماهی کپور دندان که به خانواده گامبوزیا تعلق دارد را ببینید و اخیرا همین یکی دو سال پیش بود که کمیته ملی پرندگان ایران خاطرنشان کرد که اردک سر سفید بعد از 25 سال در این تالاب دیده شده است. همانطور که ممکن است بدانید اردک سر سفید از گونه های در حال انقراض می باشد که سازمان حفاظت محیط زیست این گونه در خطر انقراض را چندین سال است که تحت حمایت خود در دیدنی های تالاب چغاخور قرار داده است. از ویژگی های منحصر به فرد و تماشایی تالاب بین المللی چغاخور وجود پرندگان مهاجر، آب و هوای مطبوع و مناسب، چشم اندازی زیبا و بعلاوه فضای سبز پهناور آن به همراه آداب و رسوم ایل بختیاری است که باعث شده که این منطقه جز منطقه ها توریستی و توریست پذیر در چهار محال و بختیاری باشد. برترین زمان دسترسی به تالاب چغاخور و منطقه زیبا و سرسبز اطراف آن در فصل بهار و تابستان است که مخصوصا عشایر بختیاری که به این منطقه می آیند با دام هایشان و رسم و رسوم های اصیل و نابی که دارند مطمنا شما را شیفته خود خواهند کرد. مرغذاری پهناور در حدود 700 هکتار این تالاب را در بر گرفته که در ماه های بین اردیبهشت تا مهر به واسطه پایین رفتن سطح آب دیدنی های تالاب چغاخور، مساحت این مرغذار نیز بیشتر می گردد.

تأمین آب تالاب چغاخور

چهار نوع توده آب و هوایی در طول سال که شامل تود هوای مدیترانه ای، توده هوای قطبی و پرفشار اروپایی و توده هوای حاره بحری و توده هوای قطبی از شمال است، این تالاب را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بیشتر منابع تامین نماینده آب این تالاب بارش باران می باشد و بعلاوه چشمه هایی که از کوه کلار جاری هستند در تامین آب این تالاب نقش به سزایی دارند. اگر بخواهیم به حوزه تالاب چغاخور در تاریخچه تالاب چغاخور اشاره کنیم باید عرض کنیم که قسمت بزرگی از مساحت تالاب را کوه کلار تشکیل می دهد که در مجموع مساحت حوزه تالاب بیش از 11 هزار هکتار می باشد. برای اینکه تالاب های زیر دست دریاچه سد چغاخور خشک نشده و از بین نروند به منظور تامین آب مورد احتیاج این تالاب کارشناسان مربوطه مطالعاتی را بر روی این کار انجام داده و طبق نتایج این آنالیز ها تصمیم گرفته شد که از 109 کیلومتری جنوب شهرکرد آب مورد احتیاج تالاب را تامین نمایند. در واقع به وسیله تونل ها و کانال هایی آبی که در محل سد انحرافی سبز کوه جمع آوری نموده را به دریاچه سد چغاخور سرازیر خواهند کرد.

امکانات رفاهی منطقه چغاخور

توریستانی که قصدشان بازدید از تاریخچه تالاب چغاخور است خیالشان راحت باشد زیرا امکانات مناسبی برای رفاه حال بازدید نمایندگان در نظر گرفته شده است از راه آسفالته گرفته تا سرویس بهداشتی، پارکینگ، سکوی نشستن، آب آشامیدنی سالم، اقامتگاه های مجهز، رستوران که به مرور زمان در حال تکمیل شدن است و از پروژه های در دست ساخت نیز می توان به طرح ساخت دهکده سیاحتی و توریستی چغاخور اشاره نمود که در حاشیه تالاب چغاخور و در زمینی به مساحت 20 هکتار در حال احداث است. دهکده مذکور مجهز به امکانات رفاهی و تفریحی در دو بخش خصوصی و عمومی خواهد بود که گفته می گردد در حدود 4 هکتار از آن فضای سرپوشیده، 13 هکتار فضای سبز و 6.2 هکتار هم مسیرهای تردد خواهد بود و از امکاناتی که در آن تدارک دیده اند می توان به سیاه چادر، ساخت چایخانه، رستوران، زمین ورزشی، هتل، محلی برای استراحت مسافران و بعلاوه 173 واحد قابل سکونت به صورت ویلایی و انبوه سازی اشاره نمود تا بتوانند از این طریق امکانات مناسب برای توریستان داخلی و علی الخصوص خارجی فراهم آورند. از این واحدهای مسکونی چیزی در حدود 150 پلاک آن ویلایی و 23 پلاک آن انبوه سازی خواهد شد.

گیاهان منطقه چغاخور

گیاهانی چون پلی گونیوم، مرغ جگن، بید، پتامژتون، ساز و دیگر گونه هایی که شرایط لازم برای رشد کردن در محیط های نمدار را دارند و بعلاوه امکان شناور و حتی غوطه ور شدن را دارند، پوشش گیاهی غالب تالاب چغاخور و منطقه اطراف آن را تشکیل می دهند.

پرندگان و جانوران منطقه چغاخور

از آن جهت که منطقه چغاخور جز منطقه ها ییلاقی استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود و آب و هوایی سرد در فصل سرما یعنی زمستان و معتدل و مطلوب در فصل گرم سال تابستان دارد سبب شده خیلی از گونه های جانوری و بعلاوه پرندگان بومی و مهاجر این منطقه را به عنوان محل زیست خود انتخاب نمایند. اگر بخواهیم از گونه های جانوری منطقه چغاخور نام ببریم باید به مار، شغال، گرگ، شنگ، بزمجه، لاک پشت آبزی، سمور سنگی، روباه، و گونه های مختلف قورباقه اشاره کنیم اما وجود تالاب چغاخور و شرایط مساعدی که این تالاب فراهم آورده سبب شده پرندگانی چون انواع غاز، اردک، مرغابی، حواصیل، چنگر، قو، اکراس، کولی، فلامینگو،آنقوت، کشیم، پلوه، لک لک سفید، باکلان و خروس کولی و کاکایی ها را در اینجا از نزدیک دید. بنابراین وجود این پرندگان و گونه های متنوع جانوری و زیست بوم بی نظیر این منطقه سبب شده که اینجا به یک مکان توریستی عالی و بی نظیر در طول سال تبدیل گردد.

ماهیان تالاب بین المللی چغاخور

تنوع ماهیان تالاب چغاخور نیز به نوبه خود نسبتا زیاد است. ماهیانی چون کپور، زرده پر، گورخری، عروس، آمور، فیتوفاک، شیرماهی در تالاب زندگی می نمایند. گونه منحصر به فرد این تالاب که از خانواده گامبوزیا می باشد ماهی گوره خری است که از نظر تجاری، غذایی و ژنتیکی و مطالعاتی، زیستی و بیولوژیکی ارزش بالایی دارد. علت اصلی رشد و نمو این ماهیان در تالاب چغاخور کم بودن منابع آلاینده و وسیع بودن زیست بوم بسیار مطلوب و مناسب آن می باشد.

دسترسی به تالاب چغاخور

در تاریخچه تالاب چغاخور آمده که برای اینکه به این تالاب بین المللی و منطقه ها زیبای اطراف آن دسترسی داشته باشید، خیلی راحت می توانید از تهران راهی اصفهان شوید و بعد از اصفهان خود را به بروجن برسانید. بعد از آن به وسیله مسیر آسفالته بروجن و شمال غربی و ضلع شرقی ناغان و شهرکرد و بعلاوه به وسیله روستاهای مجاور این تالاب که در جنوب شرقی و یا در ضلع غربی تالاب واقع شده، خود را به آن برسانید.

منبع: همگردی

به "دیدنی های تالاب چغاخور، ییلاقی تماشایی و دیدنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های تالاب چغاخور، ییلاقی تماشایی و دیدنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید