استفاده زیاد از این سبزی، قورمه سبزی را تلخ می نماید

به گزارش وبلاگ عمومی، قورمه سبزی - همان طور که از نامش پیداست - از آن دسته غذا هایی است که سبزی پایه اصلی آن است. این غذا در شهر های مختلف به شکل های کمابیش مشابه و بعضا متفاوت تهیه می گردد. مثلا در بعضی منطقه ها مازندران در این خورش سیب زمینی هم ریخته یا در منطقه دیگری از لپه در آن استفاده می گردد.

استفاده زیاد از این سبزی، قورمه سبزی را تلخ می نماید

قورمه سبزی از آن دسته غذا هایی است که سبزی پایه اصلی آن است و مهم ترین وجه تفاوت قورمه سبزی در نقاط مختلف ایران، ترکیب و نسبت سبزی ها در آن است و در واقع این سبزی است که به این غذای اصیل ایرانی عطر، طعم و رنگ می دهد.

سبزی ها در غذا های ایرانی جایگاه ویژه ای دارند، به طوری که از شمال تا جنوب کشور، بسته به نوع سبزی های موجود در در هر منطقه، غذا های مختلف بر پایه آن ها تهیه می گردد.

قورمه سبزی - همان طور که از نامش پیداست - از آن دسته غذا هایی است که سبزی پایه اصلی آن است. این غذا در شهر های مختلف به شکل های کمابیش مشابه و بعضا متفاوت تهیه می گردد. مثلا در برخی منطقه ها مازندران در این خورش سیب زمینی هم ریخته یا در منطقه دیگری از لپه در آن استفاده می گردد.

اما مهم ترین وجه تفاوت قورمه سبزی در نقاط مختلف ایران، ترکیب و نسبت سبزی ها در آن است. در واقع این سبزی است که به این غذای اصیل ایرانی عطر، طعم و رنگ می دهد.

مهم ترین سبزی ها در ترکیب سبزی قورمه سبزی شامل گشنیز، جعفری، شنبلیله و اسفناج است که در برخی منطقه ها یکی از این ها حذف یا در منطقه ها دیگر سبزی های دیگری به آن ها اضافه می گردد.

در اینجا 2 ترکیب متفاوت از سبزی های قورمه را که در نقاط مختلف ایران به کار می رود، می بینیم؛ با این توضیح که در هر استان هم ممکن است در شهر های مختلف آن ترکیب سبزی ها در قورمه سبزی با شهر های دیگر متفاوت باشد.

ترکیب سبزی قورمه تهرانی

در قورمه سبزی تهرانی فقط 3 نوع سبزی شامل جعفری، تره و شنبلیله استفاده می گردد.

ترکیب این سبزی ها به توضیح زیر است:

جعفری و تره به یک مقدار است (مثلا هرکدام 4500 گرم در یک کیلوگرم)

شنبلیله یک دهم مقدار کل سبزی ها (100 گرم در یک کیلو)

ترکیب سبزی قورمه خوزستان

قورمه سبزی در خوزستان خورشی تنگ آب و غلیظ است که سبزی آن نسبت به منطقه ها دیگر کشور بیشتر سرخ می گردد به همین علت رنگ آن تیره تر از قورمه سبزی در بسیاری جا های دیگر کشور است.

در این استان از گشنیز، جعفری، اسفناج، شنبلیله، تره، شوید و (در برخی دستورها) برگ سیر (ساقه سبز سیر) در ترکیب سبزی قورمه سبزی استفاده می گردد. نسبت این سبزی ها به این صورت است:

- گشنیز و جعفری به یک مقدار (مثلا 400 گرم گشنیز و 400 گرم جعفری)

- اسفناج به مقدار مجموع گشنیز و جعفری (800 گرم)

- شنبلیله یک چهارم مقدار گشنیز یا جعفری (100 گرم)

- تره نصف مقدار گشنیز یا جعفری (200 گرم)

- شوید نصف مقدار گشنیز یا جعفری (200 گرم)

نکات مهم ترکیب سبزی در قورمه سبزی

در برخی منطقه ها هم از برگ (ساقه سبز) سیر در این ترکیب به اندازه یک چهارم گشنیز یا جعفری (100 گرم) استفاده می گردد.

استفاده از شنبلیله خشک به جای تازه عطر بیشتری به قورمه سبزی می دهد.

استفاده بیش از حد از شنبلیله باعث تلخی قورمه سبزی می گردد.

منبع: همشهری آنلاین

منبع: فرادید

به "استفاده زیاد از این سبزی، قورمه سبزی را تلخ می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده زیاد از این سبزی، قورمه سبزی را تلخ می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید